عکاسی جاده چالوس
عکاسی جاده چالوس ، جاده چالوس با چم و خمهای دیدنیاش اگرچه مسیری ۳ یا ۴ ساعته است برای رساندن مسافران از تهران به شمال و به عکس، اما میتوان دهها مقصد بکر و دیدنی را در همین جاده انتخاب کرد. ضمن اینکه خود جاده چالوس، با خمهایش و در همجواری کوههای بلند و رود خروشان و درختان دلفریب، مسیری فراتر از یک محل عبور و سرشار از لذت و طراوت است. اگر همیشه به خاطر فرصت کم از این جاده تنها برای رفتن و بازگشتن بهره بردهاید، اکنون در فرصتی فراخ، به جذابیتهای پرشمار جاده هم دل بدهید. هر چند هر کدام از فرعیهای جاده چالوس، شما را به منطقهای بکر و زیبا و مظهری از مظاهر طبیعت میرساند، اما در این متن با برخی از جاذبههای مشهورتر این مسیر آشنا میشوید. جاذبههایی كه هر كدام از آنها میتوانند سفری به یادماندنی برایتان بسازند.
جاده چالوس از شمال شهر کرج آغاز و به شهر چالوس در مازندران ختم میشود. مسیر ۱۶۰ کیلومتری این جاده را در صورت نبودن ترافیک یا موانع طبیعی مثل ریزش کوه، میتوان در کمتر از ۴ ساعت پیمود؛ چرا که این جاده نزدیکترین راه برای سفر به غرب یا شرق خزر است. البته پیچهای این جاده خطرناک هستند، وقت رانندگی در این جاده باید بسیار احتیاط كرد.

عکاسی جاده چالوس و سد امیرکبیر، سد زیبای کرج، یا همان امیرکبیر، از اولین دیدنیهای مسیر است. میتوانید کنار سد توقف کنید و در صورت داشتن امکانات از ماهیگیری در فضای دلانگیز و ساکت سد لذت ببرید یا با سفری چند دقیقهای با قایق روی دریاچه سد، میتوانید از روستای زیبای «واریان» در آن سوی دریاچه هم دیدن کنید.البته رفتن به روستای واریان نیازمند هماهنگی با یگان حفاظت سد دارد، البته یک مسیر کوهنوردی هم برای رفتن به روستای واریان وجود دارد که حتما بهتون پیشنهاد میشه از مسیر روستای سیجان و دره سیجان حدود 7 ساعت کوهپیمایی دارد که در مسیر با عجایب طبیعی زیادی روبروی می شوید.

عکاسی جاده چالوس و روستای سپهسالار، روستای سپهسالار در ۱۵ کیلومتری سد کرج هم میتواند گزینه بعدیتان باشد. روستایی با آبشار و تنگه های زیبا. سپهسالار، در پنج کیلومتری غرب جاده چالوس است.

عکاسی جاده چالوس و آبشار نوجان، در مسیر روستای زیبای نوجان است و این روستا هم در کیلومتر ۱۵ جاده کرج به چالوس قرار دارد. اگر بخواهید از آبشار زیبای نوجان دیدن کنید، بعد از «پورکان» باید وارد فرعی «نوجان» شوید و این مسیر پرپیچ و خم و ناهموار را هشت کیلومتر ادامه دهید. اگر مسیر روستای «نوجان» را باز هم ادامه دهید، به روستاهای «خووارس»، «دوروان» و «آتشگاه» هم میرسید که دیدن آنها هم خالی از لطف نیست.

عکاسی جاده چالوس و آبشار خور، ۱۷ کیلومتر بعد از کرج و نرسیده به سد کرج، اگر وارد مسیر فرعی «خوزنکال» شوید و این مسیر را هم ۱۷ کیلومتر پرپیچ و تاب دیگر از میان کوهها و ابرها ادامه دهید و از خوزنکال، ارنگه و سیجان عبور کنید، به روستای خور میرسید. در مجاورت روستای خور، بعد از نیم ساعت پیادهروی در میان درختان سیب، آلو و گیلاس به دیدار آبشار زیبایش بروید که از ۵۰ متر بالاتر سقوط میکند. در روستای ارنگه که بین دو کوه زیبای پورا و گورا، در دشتی سرسبز محصور است.بنای صفوی امامزاده را سیاحت کنید و از دیدن قدیمیترین چنار ایران در حیاط امامزاده که در فهرست آثار ملی نیز ثبت شده است، لذت ببرید.
البته آبشار خور در زمستان چشم انداز زیباتری دارد چراکه کل آبشار یخ بسته بطوری که تیم های یخ نوردی از سراسر ایران برای تمرینات خود به آنجا می روند و میتوانید در کنار عکاسی از صحنه های دل انگیز برف یخ از صعود های هیجان انگیز این ورزشکاران هم عکس تهیه کنید.

عکاسی جاده چالوس و شهرستانک: در ۵۵ کیلومتری کرج و در دامنههای توچال، شهرستانک، روستایی سرسبز با صنوبرهای بلندقامت و هوای مطبوع قرار دارد. روستای محبوب ناصرالدین شاه که هنوز هم یادگارهای او در این روستا است. برای رفتن به شهرستانک باید در کیلومتر ۴۴ جاده، بعد از روستای آسارا و با راهنمایی تابلو بزرگ سبز رنگ وارد دوراهی شهرستانک شوید و ۱۰ کیلومتر بعد به مقصد خواهید رسید. البته این روستا مسیر کوهنوردی از غرب توچال در شمال تهران نیز دارد. در شهرستانک بازدید از کاخ ناصری و کتیبه قدیمیاش، کوچه باغهای قدیمی، چشمه گلهگیله، قلعه دزدبند و درخت اورست یا هورست را هم از دست ندهید.

عکاسی جاده چالوس و غار یخمراد، اگر تفریحهای ماجراجویانه را دوست دارید، چهار کیلومتری گچسر از جاده فرعی «شاهپل» و «کهنده» میتوانید به سمت غار یخمراد در منطقه «آزادبر» بروید. این غار به خاطر شکل و زیباییهای کمنظیرش بین طبیعتگردان حرفهای معروف و محبوب است. بهترین زمان برای دیدن این غار اوایل بهار است که قندیلهای آن در یکی از زیباترین وضعیتها هستند. در صورتی که غار از مقصدهایتان است، ابزار و وسایل مناسب همراه خود بردارید. ضمنا اگر اهل کوهنوردی باشید از همین مسیر آزادبر میتوانید به قله زیبای «کرچان» هم صعود کنید و از یک سو دریای خزر و از سوی دیگر منظرهای به یادماندنی از تهران بزرگ را ببینید.

عکاسی جاده چالوس و روستای میدانک، در کنار طبیعت، جاده چالوس برای شما یادگارهای تاریخی دارد. در کیلومتر ۶۰ جاده کرج به روستای «میدانک» میرسید. اینجا سراغ برج تاریخی معروف این شهر را بگیرید. برج میدانک، بنایی آرامگاهی متعلق به سده ۷ و ۸ هجری و با بنای ۸ ضلعی است که البته از شخصیت مدفون در آن اطلاعات زیادی در دسترس نیست. میدانک غار زیبایی هم دارد که در شمال شرقی این روستا واقع شده است.
دیزین، در جاده چالوس، از جاذبههای ورزشی هم لذت ببرید. در کنار چندین قله معروف برای کوهنوردی، میتوانید در پیست بینالمللی اسکی دیزین در ۷۵ کیلومتری شهر کرج، تفریحی جذاب و ورزشی مفرح را تجربه کنید. این پیست دارای ۳ مسیر تله کابین، دو تله سـیژ، ۲۳ پیست اسکی و ۷ تله اسکی بشقابی و تله اسکی چکشی و پیست چمن است. در کنار اینها زمین تنیس و والیبال و بازی کودکان و اسبسواری هم است. از دو مسیر شمشک و جاده چالوس میتوان به دیزین رفت. اگر از کرج وارد جاده چالوس بشوید، ۶۵ کیلومتر بعد از کرج و از گچسر میتوانید به جای ادامه مسیر شمال به «دلکوه» و سمت روستای «والیترود» بروید. بعد از روستای والیترود و پشت سر گذاشتن چندین مجتمع مسکونی به پیست اسکی دیزین میرسید.

عکاسی جاده چالوس و کلاردشت: نیازی به معرفی نیست، کلاردشت را همه میشناسند. منطقهای که به یکی از قطبهای گردشگری شمال ایران تبدیل شده که این را از دریاچه، جنگل، آب و هوای مطبوع و مناظر طبیعی دلانگیزش وام دارد. راه رسیدن به کلاردشت از جاده چالوس، مرزنآباد است. ۲۵ کیلومتر قبل از چالوس از این دوراهی به سمت غرب منحرف میشوید و ۲۰ کیلومتر بعد به کلاردشت میرسید. منطقه کلاردشت خود متشکل از چندین روستای زیبای به هم چسبیده است. جنگل زیبای «مازیچال» در ابتدای جاده «عباسآباد»، جنگل « دشت آزو بهشت بلبلان » و جنگل «مجل» در دو سمت دره کلاردشت، جنگل انبوه عباسآباد در انتهای شمال غربی کلاردشت و آبشار «آکاپل» رودبارک از دیدنیهای دیگر این دهکده رویایی هستند.

عکاسی جاده چالوس و دریاچه ولشت: ولشت، دریاچه آب شیرینی محصور در کوههای بلند البرز است که حدود ۲۰ هکتار وسعت دارد. برای رفتن به ولشت دو راه دارید، راه اول دو کیلومتر بعد از مرزنآباد است که به سمت غرب منحرف میشود و حدود ۱۳ کیلومتر بعد شما را به دریاچه خواهد رساند که ۷ کیلومتر آن آسفالت و مابقی خاکی است. بعد از چند دقیقه رانندگی در این جاده خاکی به یک سربالایی تند میرسید. این گردنه پیچ در پیچ با انبوه درختان کاج را که پشت سر بگذارید، دیگر به دریاچه رسیدهاید. مسیر دوم هم از روستای «کلنو»، درست وسط راه مرزنآباد به کلاردشت است.
در ولشت میتوانید از کنارههای دریاچه یا روی قایقهای کرایهای ماهی بگیرید. بیش از هر چیز دل به سکوت، آرامش و خنکای کوهستان بدهید و از بکر بیکرانه آن لذت ببرید. اطراف ولشت، امکاناتی نیست و فکر همه چیز را باید از قبل بکنید.

عکاسی جاده چالوس و کندلوس، در روستای تاریــخ و طبیعت، کندلوس، به شگفتیها و زیباییهای کمنظیری دعوت هستید. ۵ کیلومتر بعد از مرزنآباد و از دوراهی «دوآب» که به سمت کجور حرکت کنید، تابلوی «روستای فرهنگی تاریخی کندلوس ۴۲ كیلومتر» بهترین راهنما خواهد بود. در کندلوس یکی از زیباترین بافتهای روستایی اقلیم شمال کشور را خواهید دید و در کوچههای سنگفرش، کنار پنجرههای چوبی و پرچینهای کوتاه آن دل را تازه خواهید کرد. کندلوس در منطقه کجور و در تنگه «میخساز» قراردارد که قدمتی طولانی دارد. اگر بازدید از موزه کندلوس را از دست ندهید، با بخشی از این تاریخ آشنا خواهید شد. قصه مینا و آن پلنگ معروفش مربوط به این روستا و خانهاش هنوز پابرجا است.

انتهای جاده چالوس به شهر چالوس و ساحل خزر میرسد.
در شهر چالوس میتوانید از ساحل گرم خزر لذت ببرید، البته باید چند دقیقهای را تا ساحل دریا طی کنید. ساحل «رادیودریا» در پنج کیلومتری شهر چالوس از معروفترین ساحلهای شنا در نزدیکی این شهر است. در این مناطق ساحلی امكاناتی مثل آلاچیق، پارک جنگلی، مناطق سالمسازیشده شنا، پارک بازی کودکان و انواع فروشگاه و سوئیت اجارهای در دسترس است.
عکاسی کاخ چایخوران: یکی از آثار تاریخی زیبای چالوس، کاخ چایخوران است که در دوره رضا شاه ساخته شد و همانطور که از نامش پیداست، مخصوص استراحتهای موقت و کوتاه بوده. این کاخ که در فهرست آثار ملی هم ثبت شده، در جنوب میدان معلم قرار دارد و فعلا اداره میراث فرهنگی چالوس در آنجا مستقر است.

عکاسی جاده چالوس و مرداب کندوچال، در مسیر رسیدن به چالوس از جاده چالوس، میتوانید به مرداب کندوچال سری بزنید. غیر از درختان جنگلی که دور تا دور آن را فرا گرفتهاند، نیزار و گیاهان مردابی در این منطقه کم نیست. برای رسیدن به این مرداب باید تا ۵ کیلومتری چالوس و روستای«سی نوا» بروید، اگر هم خواستید میتوانید در محوطه اطراف مرداب چادر بزنید و به عکاسی بپردازید.
استودیو عکاسی ساناز رییسی
